Barion Pixel

Vannak cégek, akik komplett vállalatirányítási rendszert kezelnek egyszerűen Excelben.

És vannak, ahol számológéppel számolnak …

Az excel ninját keresed?

Jó helyen jársz, görgess tovább!

Kimutatások, táblázatok, összegzések, – hogy minden kolléga tökéletesen képzett legyen!

A HR-en rendszeres igény, hogy megfelelően képzett kollégák érkezzenek, de az excel sokukon kifog? Nem egyforma szinten van a tudásuk, és egymást kérdezgetik, ahelyett, hogy dolgoznának? Excel kurzusunk azonos szintre hozza a munkatársakat. 

A kimutatások, riportok, elemzések. Nos igen. Minden cégnél egyediek lehetnek, így a dobozos tanfolyam helyett a vállalatra szabott tudásra van szükség? Erre való a tantermi képzésünk, ahol pont azt tanuljuk, ami az adott cégnek kell!  Felár nélkül adjuk!

Testhezálló Excel képzés, ami a napi munkavégzésre koncentrál. Arra ad választ, amire valóban szükség van, minden résztvevő teljes megértést nyer a kurzus végére, így a hatékonyságuk fénysebességgel megnövekszik!

A vállalat, ahol minden kimutatás egységes,

egyszerűen áttekinthető! 

Az átlagos Excel felhasználó, a program adta lehetőségeknek kb. 5-10%-át, használja, holott  értékes munkaórákat lehetne megspórolni azzal, ha kihoznád belőle mindazt ami egyszerűbbé teszi a munkát és a vezetőségnek sokkal hatékonyabb információkat ad. Jó, ha a táblázatok összegezhetők és minden dolgozó önállóan tudja kezelni, nem egymás munkaideje rovására kérdezgetik, hogy is kell használni a táblázatokat? Ne fizessünk túlóradíjat azért, mert a dolgozóink nem tudják megfelelően használni az Excelt és nem készülnek el időre!

Valós, gyakorlati példák

Nem tankönyvszagú feladatokkal dolgozunk. Minden példa, amit hozok olyan, amivel valódi emberek, valódi szituációkban találkoztak. Sőt, pont azok, amik ti cégeteknél fordulnak elő.

Nem kell mindent tudnod

Őszinte leszek: én sem ismerem az Excel titkainak 100%-át, de egyik excel-guru sem. Mindig vannak – és lesznek újabb és újabb ráeszmélések – de hidd el, a te munkatársaidnak épp elég, ha a nálatok felmerülő gondokat megválaszolják.

Semmi rizsa, csak ami kell

Nem fog egy munkatárs sem olyan függvényeket, vagy pivotokat tanulni, amit sosem fog használni. Célirányosan azt tanulja minden kolléga, ami a munkához kell.

Egyeztessünk tananyag-felosztást

Az alap ajánlatunk két munkanap. Ebből kiindulva egyeztetünk időbeosztást a cégekkel. Mindössze ennyi idő kell a munkatársaknak, hogy mindent megtanuljanak, amivel felére-negyedére csökkenthető a táblázatkezelő előtt töltött idő. Ráadásul végre tanteremben lehet tanulni! (Nálunk, vagy kihelyezetten a cég irodájában) 

Bárki jöhet...?

Valószínű, a te munkatársaid már tisztában vannak olyan alapvető dolgokkal, mint az Excel megnyitása, fájl mentése, vagy hogy hogyan kell beírni az egyenlőség jelet a cellákba. Ha azonban még sosem láttad az Excelt, vagy ha benne van a pakliban, hogy rossz lyukba dugná a pendrive-ot, akkor lehet, hogy nem ez a megfelelő továbbképzés

Vállalkozói-garancia

Ha a munkatársak közt akadna valaki, aki még mindig mások Excel tudására épít, ahelyett, hogy ő maga végezné el a feladatot, őt vendégül látjuk egy ismétlésre. (Bár ez sosem fordult még elő, de csodák lehetnek ..)  

A KÉPZÉSRŐL SZÁMOKBAN

Tréningnap

Különböző feladat

tanfolyami résztvevő

év Excel-felhasználói és oktatói tapasztalat

Mit fognak tanulni a munkatársak a két napos képzésen?

„Alapdolgok”

A HR-en azt gondolják, hogy mindenki tudja, de valójában a legtöbb dolgozó a feléről még csak nem is hallott. Imádom mikor a résztvevők fél óra után rájönnek, hogy milyen egyszerű dolgokat nem alkalmaztak eddig, vagy valamit teljesen félreértettek, és már akkor rájönnek, hogy megérte eljönni a képzésre. Ilyenek a dátumokkal végrehajtott alapműveletek, billentyűkombinációk, oszlopból sorokat csinálni, az összes cellamegjegyzés megjelenítése stb. stb.

Függvények

Persze, hogy szum függvénnyel kezdjük, csak egy kicsit máshogy mint ahogy eddig gondolkoztunk róla. Emlékszel még, hogy valamit magyaráztak a dollár jelről, meg az F4-ről. Na itt most meg is érted :). Aztán persze belemegyünk a sűrűjébe, FKERES, összetett HA függvény, SZUMHA, és még vagy 30 másik függvény, ami a mindennapokban rendkívül jól jön.

Táblázatok és diagrammok

Ha eleged van abból, hogy a tartalom nélküli, de csili-vili táblázatoknak és diagramoknak köszönhetően szinte sosem tudsz adatokat egységesíteni, vagy nem tudtok összehangolt riportokat és jelentéseket kapni, engedd, hogy megtanítsuk erre a kollégáidat! A vicc az egészben az, hogy csak pár kattintás kell hozzá, máris mindenki egységes táblákat használhat.

Szűrés, sorba rendezés

Ha a munkatársaid mindegyike Excel Ninja akár betűszín szerint is tud szűrni :), sőt akár több dimenzióban is. Szívtad már a fogad, mert a kollégád a hibás tételeknek csak a háttérszínét állította be pirosra. Aztán meg nyomogathattad a lefele nyilat, hogy megtaláld az összeset. Na ennek vége! Gondolj bele, az Excel tud olyat is, hogy csak azokat a sorokat mutatja, ahol az egyik oszlop értékei nagyobbak mint a másik oszlop értékei. Ilyen és ehhez hasonló trükköket fogok mutatni a képzésen!

Pivot és makrók

Olyan mint Columbo felesége. Mindenki hallott már róluk, de még senki se látta. Szerintem ez az Excel legnagyobb csodája. Tök egyszerű, de baromi hatékony. Megmutatom, hogy mire jók és hogyan kell használni őket.  Figyelem! Fekete-öves ninjáknak való!

Egyéb Excel trükkök

A képzés legnagyobb értékét ez a rész adja, hiszen olyan tippeket és trükköket mutatok meg, amik munkahelyi környezetben nagyon jól jönnek. Folyamatosan bővítem a tanítványok által felvetett kérdések alapján a listát, így kerültek bele olyanok mint például hogyan kell jelszóval védeni a munkalapokat, vagy  SAP-ból beolvasni adatokat. Megmutatom, hogyan korlátozd a táblázatba bevihető adatokat típusát, hogy a kevésbé “ninja” kollégák ne tudják elszúrni kedvenc tábládat.  Ha van kérdésed, akkor itt átbeszélhetjük, ha nincs, akkor pedig szemezgetünk  korábbi tanfolyamok problémáiból.

KI VAGYOK ÉN, ÉS MIÉRT TŐLEM TANULJ?

Mindig is a számok határozták meg az életemet.

Közgazdazdászként végeztem 2005-ben, diplomaszerzés után rögtön Magyarország egyik vezető bankjánál helyezkedtem el, először mint kontroller, aztán projektfinanszírozási szakértő, később mint értékesítési vezető.

Napi szinten használtam az Excelt, és bár az alapokkal tisztában voltam, a munkám során kellett felfedeznem számos olyan funkciót, amivel egyszerűbbé váltak a munkafolyamatok. Kollegáim rendszeresen megkerestek, ha valamilyen segítség kellett nekik a program használatakor, és észrevétlenül is oktatóvá, mentorrá váltam számukra. 2014-ben elköszöntem a multik világától és egy oktatási cég élén állok azóta is.

Több, mint 200 tanfolyami résztvevőm bizonyítja, hogy, bárki képes megtanulni a Excel használatát, és igazi Excel Ninjaként könnyebbé tudja tenni az életét.

Lakatos Norbert

okleveles közgazdász, fekete öves Excel Ninja

Vállalati képzéseim elérhetők tantermi, kihelyezett, két napos, és egyedi időbeosztású formában is.

Most már a ti cégeteknél is mindenki egyformán érthet az Excelhez!

Vélemények rólam:

Korábban mindig órákat töltöttem azzal, hogy különböző színekkel jelöltem a táblázatokban a számomra fontos információkat, vagy épp teleírtam egy cellát extra információkkal, amire aztán persze nem tudtam sosem szűrni. Komoly időzavarba kerültem: egyszerűen nem tudtam a riportokat, kimutatásokat időben leadni. Norbi segítségével megtanultam azokat az alapvető eszközöket, amivel percek alatt generálom le a szükséges adatokat, így végre már nem kínszenvedés, ha a táblázatkezelővel kell dolgoznom.

Oláh Judit, oktatásszervező @ Trénerképző

Több képzésen is voltam már, de messze Norbitól tanultam a legtöbbet. Érződik, hogy multis háttere van, tudja, hogy mire használjuk a programot, és ennek megfelelően hozott példákat, feladatokat. Nem volt ciki, hogy honnan indultunk, egy percre sem éreztem azt, hogy szégyellnem kellene a nemtudásomat. Erőteljes alapokat kaptam, ráadásul napi szinten tudom használni, amit tanultam.

Gyula András  @ Ramiris

Örülök, hogy a munkatársaim részt vettek ezen a képzésen, látom rajtuk, hogy már nem pánikolnak, ha egy kimutatást kell csinálniuk.

Bocskay-Guba Zsuzsa CEO @ Bocskay-Ker Kft.

MIKOR ÉS HOL?

Házhoz jövünk, vagy tantermünkben várunk, előre egyeztetett időpontban!

Lehetőség van arra, hogy a cégeteknél, kihelyezett formában valósuljon meg a képzés vagy akár az Antener Tréningközpontban  (1096, Budapest, Thaly Kálmán utca 16-18. fsz. oktatóterem) is tudunk biztosítani termet 

A Semmelweis Klinikák metrómegállótól, valamint a Haller és Mester utcáktól egyaránt 5 perc sétára található a Tréningközpont. Ha autóval érkezel, parkolni a környező  utcákban van lehetőséged – hétköznap díjfizetés ellenében. Hétvégén a parkolásért nem kell fizetni.

A képzés során kávét és vizet biztosítunk szünetekben. Az ebéd miatt sem kell aggódni: bár a képzés ára az ebédet nem tartalmazza, a képzés helyszínét úgy választottuk ki, hogy számos étkezési lehetőség közül tudj a környéken választani.

Kapcsolati űrlap az excel ninja képzésre:

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Az excelninja.hu az Antener Oktatásszervező Kft. által üzemeltetett oldal.  Felnőttképzési engedélyszámunk: E-000410/2014.

Ügyfélszolgálat: 1096 Budapest, Thaly Kálmán u. 16-18
tel.: +36 1 785-5865, e-mail: hello{kukac}excelninja.hu

Adatvédelmi irányelvek

Általános szerződési feltételek